Hajhosszabbítás Kingával

+36 20 996-6958 info@kinghair.eu

Póthajak ápolása

Póthajak ápolása

Azok a nők, akik hajhosszabbítás, illetve hajdúsítás révén szeretnének esztétikusabb külsőt kölcsönözni maguknak, még a hajhosszabbítás előtt érdemes tájékozódniuk.
Van pár dolog, amit feltétlenül tudni kell, többet között azt, hogyan kell ápolni a póthajat.
A haj ápolása teljesen más értelmet nyer, ha póthajat visel valaki. Tisztában kell lenni azzal a ténnyel, hogy a hajápolás sokkal több időt vesz igénybe naponta, mint a hajhosszabbítás előtt.
Azok számára, akik nem törődnek másként a hajukkal hajhosszabbítás után, nem sokáig lesz szép a hajuk, hiszen az pillanatok alatt tönkremegy, továbbá a viselőjének a saját haját is tönkreteheti.
Éppen ezért érdemes felkészülni eszközökkel, ápolószerekkel egy új ápolási módra, valamint érdemes kissé átszervezni a napirendet, hiszen reggelente valamivel több időbe telik a frizura elkészítése.
Mivel a hajhosszabbítás nem túl olcsó, ezért nem érdemes hetek alatt tönkretenni a drága pénzen megvásárolt póthajat. Csak abban az esetben van értelme a hajhosszabbítás műveletének, ha valaki képes arra, hogy több időt foglalkozzon külsejével, ebben az esetben a hajápolással.
Ebben a menüpontban lesz szó az eszközökről, az ápolószerekről, valamint azokról a tevékenységekről, melyeket hajhosszabbítás után nem igazán tanácsos tenni.
Ezen túl néhány jó tanács és tévhit is közzé lesz téve annak érdekében, hogy a hajhosszabbítás után a lehető legtöbb ideig szép maradjon a beillesztett póthaj.
Nem érdemes elhanyagolni a hajápolás naponta kötelezően ismétlendő feladatait, hiszen azzal oly mértékben lerontható a minőség, hogy akár egy hónap elmúltával el kell távolítani a hajhosszabbítás révén felkerült póthajat.
Feltétlenül meg kell érteni azt, hogy a beillesztett póthaj élettelen haj, tehát egész másféle ápolást igényel, mint a saját hajunk.
Azok számára, akiknek nincs naponta plusz fél órájuk hajhosszabbítás után, annak ápolására, azok jobban teszik, ha inkább elállnak a hajhosszabbítás gondolatától.
Némely fodrász azzal áltatja a vendégeit, hogy naponta csupán egy-két perc pluszt jelent a póthaj ápolása, ám ez nem igaz, muszáj vele törődni, hogy szépsége maradandó legyen.
A tevékenységekről és ápolószerekről érdemes egy rövid listát készíteni, és jól látható helyre kifüggeszteni, hogy véletlenül se merüljön feledésbe egy-egy fontos mozzanat a hajápolás során.

Póthaj fésülése
Hajhosszabbítás után tilos azokat a fésűket és hajkeféket használni, mint amiket kizárólag saját hajra használtunk. A póthaj fésüléséhez speciális hajkefére van szükség, melynek igen puha a sörtéje, valamint nem egyforma hosszúságúak a szálai. Ilyen hajkefét főként olyan üzletekben lehet vásárolni, ahol póthajat, illetve póthaj ápolásához szükséges kozmetikumokat árusítanak.
Hajhosszabbítás után naponta legalább kétszer kell a hajat kifésülni. Mindezt nem szabad elkapkodni, hiszen a póthajat tilos tépni.
Hajhosszabbítás után kizárólag lágy mozdulatokkal szabad fésülködni. Nem szabad átfésülni, főként durván nem, az illesztési pontokat, mert elmozdulhatnak.
Az illesztések megóvása érdekében egyik kézzel tartani kell az éppen fésült tincseket és óvatosan ellen mozdulattal kell biztosítani, hogy az illesztéseket ne érje kár.
Minden reggel és minden este át kell fésülni a hajat lágyan, de alaposan, különben berasztásodik, és kezelhetetlenné válik, továbbá nem valószínű, hogy visszaállítható eredeti állapotába.
A fésülés elmulasztása miatt keletkező bolyhok nem igazán tüntethetők el később, így a hajhosszabbítás értelmét veszíti, hiszen sokkal kevésbé lesz esztétikus, mint előtte volt.

Hajmosás
Hajhosszabbítás után a hajmosás szokásokat is át kell alakítani, és erőteljesen figyelni kell arra, hogy ne károsodjon se a póthaj, sem az illesztések

Hajmosás gyakorisága
Azok számára, akik eddig naponta mostak hajat, vissza kell fogniuk magukat, mert hajhosszabbítás után erre már nem adódik lehetőségük.

A víz hőmérséklete
Másik nagyon fontos tudnivaló, hogy hajmosás esetén közepes hőmérsékletű vizet szabad csak használni. A forró víz károsítja a póthajat és az illesztések is elengedhetnek.
Fontos tudni, hogy a póthaj nedvszívó képessége igen magas, ezért hajmosáskor a lehető legkevesebb vizet szabad csak használni. A megfelelő módszer, a rövid ideig tartó hajmosás.

A helyes pozíció
Aki eddig kádba vagy mosdóba hajolva mosta a haját, annak ezen változtatni kell, ugyanis a haj sokkal jobban kócolódik, valamint erősebb megterhelésnek van kitéve.
A helyes pozíció az ülő vagy álló helyzetben való hajmosás a zuhany alatt.

Sampon
Hajhosszabbítás után nem minden sampon alkalmas a hajmosásra, és ezen nem érdemes takarékoskodni, hiszen egy-két ezer forint különbözet nem éri meg, hogy tönkremenjen a póthaj, vagy elengedjenek az illesztések.
Alaposan meg kell nézni a sampon összetevőit, figyelni kell arra, hogy semmiképpen ne tartalmazzon kőolajat vagy alkoholt, mert ezek oldják a keratint, és ennek révén az illesztések tönkremehetnek.
Manapság nagy divatja van a gyümölcsolajos, illetve gyümölcssavas termékeknek, mely valóban jót tesz a hajnak, kivéve hajhosszabbítás után. Ezek a termékek roncsolják a póthajat, ezért ajánlatos kerülni ezeket.

Hajmosás utáni ápolás
A hajbalzsam minőségére különösen oda kell figyelni hajhosszabbítás után. Mivel a póthaj tulajdonképpen élettelen haj, ezért speciális ápolást igényel.
A legjobb balzsam az, mely jojoba olajat tartalmaz, ezen kívül a szilikon, illetve keratin tartalmú balzsamok is nagyszerű hatással vannak a póthaj ápolására.
A két perces zuhany alatti balzsamozást el kell felejteni. Hajhosszabbítás után a legjobb megoldás, ha negyed órán át tartjuk hajunkon a balzsamot. Ettől a póthaj élettel teli hatást fog mutatni, valamint könnyen fésülhetővé válik.
A hajbalzsam tekintetében is kerüljük az alkohol és kőolaj tartalmú balzsamokat, mivel ez a póthajra is káros hatással van, valamint a keratint is oldja, mely által az illesztések elengedhetnek.
A hajbalzsamon kívül lehet használni különböző ápoló spray-ket, melyek közül azok a legjobbak, melyek keratint vagy szilikont tartalmaznak, ezek nagyon jó hatással vannak a póthaj minőségének megőrzésére.
Véletlenül se használjunk normál hajra gyártott hajolajat, mert azok roncsolják a póthajat és a keratinos illesztést.
A legjobb és legbiztonságosabb módszer, ha kifejezetten hajhosszabbítás utánra való, erre kifejlesztett kozmetikumokat szerzünk be, mert az teljesen biztos, hogy jót tesz a póthajnak, és nem roncsolja azt.
Nem érdemes vaktában kísérletezni, hiszen teljesen tönkreteheti a hajhosszabbítást. A roncsolás akár olyan mértékű is lehet, hogy le kell szedetni a beillesztett póthajat, esetleg magától lejön, ha az illesztések elég nagy mértékben károsodnak.

Hajszárítás
A legjobb megoldás, ha hagyjuk a hajat magától megszáradni, így teljesen biztosan nem roncsolódik.
Amennyiben a hajformázás mindenképpen szárítást kíván, azt akkor tegyük, amikor már éppen nedves a haj.
Hajmosás után legalább 20 percig tilos hajat szárítani, mivel a póthaj így képtelen kipárologtatni magából a vízmennyiséget.
Nagyon ügyelni kell a hajszárítás hőmérsékletére, véletlenül se szárítsuk a póthajat forró levegővel. A póthajat és a keratinos illesztést is roncsolja a forró levegő.
Mindezt figyelembe véve, a hajmosásra érdemes normál mennyiségű időt rááldozni, hiszen a kapkodás és rohanás ahhoz vezethet, hogy túl kevés ideig marad rajta az ápolószer, valamint túl korán és gyorsan fogunk neki a hajszárításhoz.
Ebből adódóan, a haj minősége rohamosan romlani kezd, és teljesen biztos, hogy nem marad esztétikus két-három hónapig, mint amire hajhosszabbítás esetén számítunk.

Hajformázás
Előző írásban már esett szó arról, hogy nagyon óvatosan kell a hajformázást végezni. Elsősorban a hőmérsékletre és az ápolószerekre kell nagyon odafigyelni, mert ezek a leginkább roncsoló hatásúak.
A túl forró hajszárító teljesen tönkreteheti a póthajat, és az illesztések is elengedhetnek, ezért érdemes odafigyelni erre, és csak langyos levegőre állított hajszárítóval szárítani.
Nyilvánvaló, hogy hajhosszabbítás után sokkal hosszabb ideig tart a hajformázás, ám mégis érdemes az időt befektetni, hiszen ezzel adódik lehetőség arra, hogy a póthaj minőségét megóvjuk.
A hajvasalás nem lehet mindennapi tevékenység, mert még a legjobb minőségű hajvasaló is tönkreteheti a póthajat, ha túl gyakran van kitéve ennek a hőhatásnak.
A legjobb megoldás, ha hetente csak egyszer, maximum kétszer van a haj vasalva.
Ugyanez vonatkozik a hajsütésre is, hiszen ugyanolyan hőhatásról beszélünk, mint a hajvasaló esetében.
Tilos tüskés hajsütőt használni, mivel ez tépheti a hajat, valamint erőteljesen kiszáríthatja, szálásíthatja azt.
Amennyiben valaki rendszeresen használ hajvasalót hajhosszabbítás után, akkor érdemes gyakran hajvégápoló szereket alkalmazni, melyre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a samponra és balzsamra.
Nem lehet alkohol vagy kőolaj tartalmú, valamint kerüljük a gyümölcssavas készítményeket.
Legjobb megoldás, ha olyan hajvégápoló alkalmazunk, mely kifejezetten póthajra van kifejlesztve. Igaz, hogy kicsit nagyobb befektetést kíván, ám még mindig eltörpül amellett a költség mellett, ha időnek előtte kell a hajhosszabbítás műveletét megismételni.
Nagyon fontos tudnivaló, hogy a hajvasaló nem érheti a keratinos hő illesztést, mert hő hatására az oldódik, tehát óvatosan bánjunk a hajformázó eszközökkel és kerüljük a haj tövét, illetve az illesztések helyét.

PROGRAMOK PÓTHAJASON
Hajhosszabbítás után nem egyszerű az élet, a szabadidőt is úgy kell megtervezni, hogy figyelni kell közben a póthaj minőségének megtartására. Ez nyáron, a strandidőszakban valamivel nehezebb, de egyéb wellness programok tekintetében is oda kell figyelni.

STRAND
A póthaj sokkal nagyobb nedvszívó képességgel rendelkezik, mint a saját hajunk, és ez nem igazán tesz jót neki, tehát strandon, fürdőzés közben figyelni kell arra, hogy a legkevesebb víz érje a hajat.
Amennyiben olyan helyen strandolunk, ahol termálvíz van, ott különösen tekintettel kell lenni a haj elfedésére, lehetőleg csak úszósapkában merészkedjünk a vízbe, mert még az ásványi anyagok kipárolgása is veszélyeztetheti a póthaj és az illesztések minőségét.

NAPOZÁS
A napfény két szempontból is káros lehet hajhosszabbítás után a haj minőségére. Egyrészt, a hőmérséklet nem tesz jót neki, mint erről már szó esett a hajmosás és hajszárítás során.
Más tekintetben, a napfény UV sugárzása sem tesz jót a póthajnak.
Ebből adódóan, a napozás nem túlzottan javasolt hajhosszabbítás után. Azok számára, akik mégis nagyon szeretnének napozni, érdemes egy törölközővel elfedni a hajat, valamint a hőmérséklet miatt, rövidebb időközönként szünetet tartani és árnyékba vonulni.

SZOLÁRIUM
Szoláriumozás tekintetében hasonlóak a szabályok, mint napozásnál. Sem a hőhatás, sem a sugárzás nem tesz jót a póthaj minőségének, ezért szoláriumozni kizárólag csak úgy szabad, ha egy törölközővel elfedjük a póthajat, különös tekintettel az illesztésekre.

USZODA
Azok számára, akik rendszeresen járnak uszodába két dolog miatt is érdemes odafigyelni. Nem csupán a víz lehet káros hatással, melyet a póthaj felszívhat, hanem a vízben található vegyszerek, melyek révén az uszoda vizét fertőtlenítik.
A klór és egyéb származékai, melyeket minden uszoda vize tartalmaz, roppant káros hatással vannak a póthajra és a keratinos illesztésre, ezért úszni kizárólag úszósapkában ajánlatos.

NYARALÁS
Nagyon sokan előnyben részesítik a tengerparti nyaralóhelyeket, melyek ma már elérhető áron vannak, és igen közkedveltek.
Hajhosszabbítás után nagyon oda kell figyelni arra, hogy a tenger sós vize elképesztő károkozásra képes a póthaj tekintetében, ezért ennek nem szabad kitenni a hajat.
Kizárólag alaposan felhelyezett úszósapkában szabad a tengerbe merészkedni, és meg kell győződni arról, hogy nem éri tengervíz a hajat.
A tengerparton is figyelni kell napozás közben arra, hogy törölköző óvja a napfénytől a póthajat.

PÓTHAJÁPOLÓ KOZMETIKUMOK
Hajhosszabbítás után sok törődést kíván a póthaj annak érdekében, hogy megtartsa eredeti jó minőségét.
Akár néhány nap hanyagolás is szemmel látható változásokat okozhat, esetlegesen helyrehozhatatlan károk keletkezhetnek a póthaj minőségében.
Az elsődleges eszköz, mielőtt még a kozmetikumokról szó lenne, az a speciális hajkefe, mely kifejezetten olyan kiképzésű, ami a póthaj fésülésére leginkább alkalmas. Véletlenül sem szabad a póthajat normál fésűvel vagy hajkefével fésülni, hiszen ennek az élettelen hajnak a speciális hajkefe lágy sörtéire van szüksége, hogy szép maradjon.
Sampon és balzsam tekintetében feltétlenül olyan terméket kell választani, mely speciálisan póthaj ápolására lett kifejlesztve. Amennyiben mégis normál sampont és balzsamot kívánunk használni, akkor alaposan szemügyre kell venni annak összetételét a vásárlás előtt.
Semmiképpen nem tartalmazhat semmilyen kőolajszármazékot vagy alkoholt, továbbá gyümölcssavat. Ezek a vegyianyagok tönkreteszik a póthajat, valamint az illesztéseket is oldják.
Hajhosszabbítás után nem elegendő mosással és balzsamozással ápolni a póthajat. Szükség van egy speciális póthaj ápoló olajra, mely révén egy bevonatot, egy plusz réteget kap a póthaj. Ez hozzásegíti ahhoz, hogy kevésbé kócolódjon, valamint a töredezettség is megelőzhető általa.
Hajhosszabbítás után érdemes időnként relaxáló kozmetikumot alkalmazni a póthajra. Kifejezetten póthaj ápolására alkalmas relaxáló kozmetikumok kaphatók. Ez segít az élettelen hajat feltölteni azokkal az anyagokkal, melyet az már nem kap meg, tekintettel arra, hogy már nincs közvetlen kapcsolata az emberi szervezettel.
Nagyon fontos, hogy gyakorta alkalmazzunk hajvégápolót, de csak olyan készítményt, mely kifejezetten póthaj hajvégeinek az ápolására lett kifejlesztve.A hajvégápolót vékonyan az egész hajra alkalmazzuk.
Amennyiben ezeket a kozmetikumokat beszerezzük, és nem mulasztjuk el gyakran alkalmazni, akkor a póthaj nagyon hosszú ideig képes megőrizni azt a minőséget, mellyel természetes hatású annak hordása.
Aki nem törődik eleget hajhosszabbítás után a póthaj állagával, az nagyon gyorsan képes leromlani, így pár hét után kénytelen lesz leszedetni a póthajat, mert az már nem lesz olyan állapotban, hogy hordható legyen.
Pontosan ezek miatt érdemes előre tájékozódni, még hajhosszabbítás előtt, és aki ezeket a plusz költségeket és tevékenységeket nem kívánja befektetni, annak nem érdemes az egész műveletet megcsináltatni, hiszen a hajhosszabbítás nem lesz tartós.
A tartós és esztétikus frizuratörődést kíván alap állapotban is. Póthaj esetén ez sokszorosát jelenti, melyre érdemes felkészülni még a hajhosszabbítás előtt.

HA EZEKET A HASZNÁLATI TANÁCSOKAT FIGYELEMBE VESZED AKKOR SEMMI GONDOD NEM LESZ A PÓTHAJJAL !
SZERETNI FOGOD
DE HA NEM TARTOD BE A SZABÁLYOKAT ÉS NEM ÍGY KEZELED, AKKOR ALIG FOGOD VÁRNI,HOGY LESZEDJÉK !

Author Info

Kinga

No Comments

Post a Comment