Hajhosszabbítás Kingával

+36 20 996-6958 info@kinghair.eu

Hajpraktikák sapka szezonra

Hajpraktikák sapka szezonra

Egy frizurafannak igazi rémálom a téli fejfedős időszak, mert bármennyire is próbálunk bűvészkedni a tincsekkel, a sapka így is, úgy is összenyomja, lelapítja, szétzilálja a kreációt, ráadásul a haj így még gyorsabban is zsírosodik. De szerencsére létezik néhány apró trükk, hogy ne kelljen egész nap a sapka alá rejteni az összekuszált sörényt!

Hideget a hajadra!
Apróság, de nagyon sokat tehetsz vele a makulátlan tincsekért: miután megszárítottad és formáztad a hajad, utolsó lépésként használd a hajszárítód hideg levegő funkcióját, és fújd át vele a felmelegedett fürtöket. Ezzel a trükkel megelőzheted, hogy a sapka alatt befülledjen és csúnyán szöszölődjön a haj. Ha ezt a lépést kihagyod, a fejfedőtől megszabadulva könnyen érhet kellemetlen meglepetés, a frizurád olyan hatást kelthet, mintha nem is formáztad volna.

Hadüzenet az extra szoros copfnak
Ha kalapot vagy sapkát húzunk, a legegyszerűbb jól tartó lófarokba kötni a hajat megspórolva a formázással járó plusz munkát, ám ez a kényelmesnek tűnő megoldás könnyen visszafelé sülhet el. A sapka alatt ugyanis hő keletkezik, ebben a közegben pedig úgy viselkedik a hajad, mint formázás közben, vagyis rögzülni fog. A végeredmény pedig egy fejtetőre lapult, zsíros hatást keltő lobonc lesz. Ha ragaszkodsz a copfhoz, készíts lazább lófarkat, és előtte használj volumennövelőt.

Milyen a „hajszelídítő” sapka?
Az sem mindegy, milyen anyagból készült sapkát húzol a tincseid fölé: ha preferálod a műszálas fejfedőket, ne lepődj meg az elszabadult, külön életet élő hajszálak láttán. Ahhoz, hogy elkerüld a szálló hajat, válassz pamut vagy kasmír változatot, amelyek ráadásul segítenek a hajadnak megtartani egy kis volument.

Válts választékot!
Néha a legegyszerűbb trükkök a leghatékonyabbak: lelapuló tincsek ellen próbáld ki, hogy mielőtt fölveszed a sapkát, választékodat ezúttal a megszokott oldal helyett a másikra fésülöd. Ha általában a bal oldalon húzod meg, most válts jobbra, így a hajad is meghálálja az új helyzetet, nem simul úgy a fejedre a választék mentén.

 

Author Info

Kinga

No Comments

Post a Comment